Norrskensdansens Epilog

Norrskensdans var lajvet som började hela serien. En syskonskara reser norrut från Erendby till familjens jaktstuga. Här ska de vistas under frostvargsnatten och dagen därpå, när djuren är ovanligt rastlösa, ska de jaga. Men det blev inte riktigt som planerat. Väl framme vid jaktstugan inser de att stugan redan är bebodd. Syskonen fattar mod till sig och traskar in, varpå de träffar denna skara med sinthas. Pga frostvargsnatten så måste de här två grupperna dela på stugans utrymme och göra det bästa utav situationen. Efter musik, dans och en hel del vin släppte spänningen sakta och festen fortsatte till tidigt på morgonen.

Följande text är en av epilogerna till Norrskensdans.

Erendby

Bysbarnen beger sig tillbaka hem direkt på morgonen. De går tysta och tänker på allt det som har hänt dem och sinthas I jaktstugan. Det har minst sagt varit en konstig natt och ingen av dem var på humör för någon jakt när morgonen äntligen kom. De packade tyst sina saker och begav sig därifrån tomhänta.

När de kommer ut ur skogen rynkar Adraz på ögonbrynen. Borde inte mor elda I spinsen vid det här laget, varför syns ingen rök? De skyndar på sina steg men ingen kunde förbereda sig för det de sedan fick se. Husen var borta. Kala fläckar I gräsmattan var det enda som skvallrade om var husen en gång hade stått. Elydric är snabbast och springer in till byn medan de andra barnen söker genom området efter sina föräldrar, djuren eller något annat tecken på liv. När Elydric kommer tillbaka förstår alla att samma syn hade mött honom inne I byn också. Ingenting finns kvar.

Plötsligt hör de någon harkla sig. När de vänder sig åt det håll ljudet kommer ifrån så ser de en ljushårig ung man lugnt sitta och betrakata dem från en stenbumling. ”Ja, jag varnade er far. Jag sa att om han inte höll sitt löfte så skulle skyddet mot byn försvinna.” Han flinar ”Och nu har tiden gått ut. Men min arbetsgivare är givmild och är intresserad av att göra upp ett nytt avtal. Er by kan komma tillbaka och åter skyddas av Luciano. Men eftersom ingen av er är den förstfödde så nöjer jag mig egentligen med vem som helst av er. Min enda fråga är: Vem av er tänker följa med mig till Månborgen för att försegla avtalet?”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *