Sinthas

ALLMÄNT

Sinthas är ett kringresande folk och stannar sällan på ett och samma ställe länge. Oftast bara så pass länge att de kan proviantera mat och dryck som de inte kan producera själva med de kreatur de har med sig på sina resor.

Sinthas har inga städer men har informationspunkter över hela världen. De informationspunkterna kan vara allt från ett värdshus till en bondgård och de innehas oftast av sinthas som velat slå sig ner på en plats. Via dessa kan information skickas mellan klanerna.

Sinthas är oftast inte så populära hos vanligt folk. De anses vara tjuvar och lurendrejare och är sällan välkomna i byar. Dock så ändras synsättet under festligheter. När städer och byar ordnar fester är sinthas mer än välkomna då de även har ett gott rykte om sig att vara utmärkta underhållare med mångsidig repertoar.

Dock verkar sinthas har försvunnit från vägarna. Under det senaste året har ingen klan synts till och folk spekulerar om varför sinthas verkar ha raderats från jordens yta.

 

KLÄDER 

Kvinnorna använder ofta pösiga blusar och vida kjolar medan männen gärna använder väst och/eller pösig skjorta. Klädesplaggen är ofta i glada färger med mönstrade detaljer.

Extra klädsel kan vara stora smycken och pengabälten och också pojkarna kan ha guldringar i öronen eller ringar på fingrarna. Extra klädsel för flickorna kan vara en underbust eller väst.

Se på bilderna från Loc Sacru för inspiration.

 

UTSEENDE 

Det mest utmärkande dragen på en sinhta är deras svarta hårfärg och bruna ögon. Är du inte beredd att tillfälligt färga håret kan du använda peruk eller dölja håret med en färgglad huvudduk. Vi godkänner även mörkbrunt hår som sinthahår.

Vad gäller ögonfärgen på sinhtas så är det allmänt känt att alla sinhtas har bruna ögon, förutom de med sinhtamagi i sig, som föds med lila ögon. Vi kommer inte kräva att du använder linser, men det uppskattas som en fin detalj.

Det finns undantag när det kommer till utseendet. Halvblodssinhtas (ena föräldern är inte född sinhta) och ingifta kan ha en annan hår- och ögonfärg. Men denna grupp är försvinnande liten.