Gråriddare

ALLMÄNT 

Gråriddarna är en militärisk grupp friställd från båda världsdelarna Vesteria och Astaras  arméer. Att bli medlem i gråriddarnas sällskap är ett privilegium och de flesta som väljs ut så är soldater som har utmärkt sig inom ett visst område. Gråriddarnas orden har därför också bland annat de skickligaste soldaterna, de mest läkekunniga helarna och de mäktigaste magikerna.

Gråriddarna är till för att finna de farliga drakryttarna och oskadliggöra dem för folkets säkerhets skull. Gråriddarna kommer också och hjälper till när man har problem med något magiskt. Gråriddare är hyllade i hela landet för sin godhet och vänlighet mot folket och många tillställningar som gråriddarna finansierar är oerhört populära. I motsats till militären så opererar gråriddarna i både Vesteria och i Astara för att finna unga Drakryttare.

Ledarna för gråriddarna fyra till antalet. Av oförklarliga skäl har dock tre nya ledare valts under det senaste året. Endast grevinnan Eeyela är fortfarande i sin tjänst.

VIKTIGA PLATSER

  • Månborgen är Gråriddarnas bas och alla gråriddare från hela världen har någon gång befunnit sig i Månborgen, oftast under sin träningsperiod. Månborgen i sig är en gigantisk borg gjord helt i sten. Borgen ligger på en fristående klippa med forsande djupt vatten som omringar den. Den enda vägen till borgen är endera genom luften eller den gigantiska bron som leder från djungeln till borgens port.
  • Gråriddarbasen i Abra är gråriddarnas huvudbas. Den myllrar av aktivitet och det är hit man söker sig om man vill göra antagningsprovet för gråriddarorden.
  • Grevinnan Eeyelas hem i staden Galina som ligger vid treriksgränsen mellan länderna Sardi, Sesaria och Sendra i Astara.

 

KLÄDER 

Ett tydligt kännetecken bland gråriddarnas kläder är deras gråa kappor/mantlar och gråa tabarder kombinerat med militäriska detaljer. Gråriddare är respekterade och kända för sina färdigheter vilket gör att folk sällan är så dumdristiga att de attackerar en gråriddare. Deras kläder är därför mer dramatiska och respektingivande än skyddande (en gråriddare använder sällan rustning om de inte förbereder sig för ett slag). Emblem till tabarden fås av SL.

 

UTSEENDE

Det tydligaste kännetecknet är dock gråriddartatueringen på höger underarm i form utav ett varghuvud (kommer målas på plats).

INSPIRATIONSBILDER