Motståndsrörelsen

ALLMÄNT 

Motståndsrörelsen är en grupp som satt käppar I hjulen för gråriddarna och deras verksamhet i över 20 år nu. Informationen om dem och deras verksamhet är oerhört bristfällig för de har varit väldigt skickliga på att hålla sina baser och medlemmar hemliga. Det enda som de flesta vet är att ledaren för motståndsrörelsen är en rödhårig man vid namn Asaryn. Det har gjorts försök att infiltrera motståndsrörelsen men alla spioner som hittills har skickats ut har funnits döda vid diverse gråriddarhus. Under den senaste tiden så har attackerna mot gråriddarna blivit djärvare och större och gråriddarna har nu börjat arbeta aktivt för att sätta stopp för motståndsrörelsens framfart.

 

I MOTSTÅNDSRÖRELSENS LÄGER 

Motståndsrörelsen har under åren byggt upp sina gömställen till hela byar. Därför kan livet i ett av motståndsrörelsens läger vara rätt bekvämt. Som en medlem av motståndsrörelsen så tränar man dock väldigt mycket. Alla får en basträning som soldater, men blir sedan också specialiserade inom ett område. Vilket skede du genomfört talar om din rang inom motståndsrörelsen. Ute i fältet kan man sedan arbeta som t.ex. infiltratör eller gerillagrupp.

 

 

KLÄDER 

I lägren klär sig medlemmarna enligt eget tycke och till viss del enligt egen härkomst. Men ofta är kläderna bekväma och slitstarka. Under uppdragen så klär man sig enligt vad uppdraget kräver.

Denna gång kommer medlemmarna att motståndsrörelsen att vara klädda som en resande soldater ur den kejserliga armén. Man kan alltså klä sig både med slitstarka kläder samt rustning, beroende på vilken roll man väljer att spela. De kejserliga färgerna är lila och guld. Exempel på klädsel kan därför vara en lila skjorta/tunika, mörka byxor och en svart korsett/väst/tabard/mantel med kejsarens emblem samt gulddetaljer. Alla i armén har även en liten mantel över ena axeln (se inspirationsbilderna för modellexempel). Manteln kommer medlemmarna i armén tillverka tillsammans. 

Den kejserliga symbolen är två tigrar (ett emblem fås av spelledningen).

INSPIRATIONSBILDER