Lajvplatsen

LAJPLATSEN
Lajvet hålls på Kajane lägercenter söder om Vasa. Lajvplatsen består utav tre stugor, ett grilltak samt området runtomkring dem. Lajvet kommer till största delen att hållas utomhus och maten kommer tillredas vid grilltaket och en öppen eld. Bakom grilltaket finns även ett utedass. Stugorna ger möjlighet till sovplatser, men SL rekommenderar att spelarna tar med egna liggunderlag. Vid behov kommer det även placeras ut tält på området.

OFF-OMRÅDEN
Bastubyggnaden kommer fungera som OFF-område under lajvet. Själva bastun kommer vara spelledarcentral medan de som vill ha nattfrid kan sova i förmaket.
Alla OFF-saker kommer förvaras i bilarna. För att förhindra att räddningsvägen blir blockerad kommer bilarna att köras en bit bort.

SOVPLATS
På lajvet finns det möjlighet att sova i de olika stugorna på området. Tyvärr finns det INTE madrasser så det räcker till alla så ta med eget liggunderlag. Ta också med IN-lajviga sovsaker (sovsäcken kan gömmas under filtar).

MAT OCH VATTEN
Mat ingår under lajvet. Maten kommer tillredas av köksansvariga på lajvplatsen. Vatten kommer finnas på lajvplatsen i vattendunkar. All mat eller dryck du själv tar med dig (OBS! Alkoholfritt) måste du förvara och äta IN-lajv.
Maten innan och efter lajvet står man själv för. Till fredagen tar man med sig egen mat, det finns möjlighet att grilla över öppen eld. Under fredagen kommer vi också att ta upp pizzabeställningar samt betalning till söndagens efterlajv-pizza. På söndagen hämtar sedan en ledare pizzorna och kommer med den till lajvplatsen. Medan vi väntar på pizzorna städar resten av oss undan och eldar i bastun.

MATKÄRL
Du ska ha med dig egen djuptallrik, mugg/flaska och sked (och gärna också gaffel och kniv). Allt ska vara anpassat till lajvet. Märk din matkärl så du vet vilka som är dina. Matkärlen kommer förvaras på värdshusets ”torkställning” så du behöver veta vilka matkärl som är dina.

TRANSPORT OCH VÄGBESKRIVNING
En skriftlig beskrivning:
Ni färdas söderut från Vasa på E8. Från Vasa centrum är det ca 40 km.
I Alholm svänger ni till höger där det står Kajane. (Ni har kört för långt om ni till vänster ser en stor skylt med B&B (Bed and Breakfast) Sväng då om!)
Väl inne på Kajane skogsväg följer ni vägen (kör inte in till farmen) tills ni når en T-korsning.
Sväng höger i T-korsningen.
Sväng vänster vid nästa korsning.
Efter några tiotals meter är ni framme. Troligtvis ser ni Spelledarnas bilar parkerade, följ deras exempel.
Ni kan även hitta till Kajane via Google maps.