Elnars

ALLMÄNT 

”Få vet när Elnars först började gå på Eyas jord. Men det vi känner till ska jag nu berätta för er.

För oerhört länge länge sedan dök det upp ett folkslag på vår jord som aldrig förr skådats. De var gudomligt vackra och många trodde de var halvgudar sända till oss för att hjälpa oss i en kommande svår tid. För profetior hade sagt att ett krig var i antågande.

Elnars var som sagt ett vackert folk, långa och ståtliga, med sneda ögon likt kattens och med långa och spetsiga öron som på en fennek-räv. Det avslöjades snart att de hade krafter som gjorde att de kunde hela både sig själv och andra. Och ryktena säger att de även har fått några personer att uppstå från de döda.

Men människorna blev giriga och krävde för mycket av Elnars. Så Elnars drog sig bort från människorna. De fann sig en ö långt bortom havet där det sägs att byggnaderna är höga som bergen och gjorda av guld. Där all kunskap som någonsin funnits ligger samlad och den som finner elnars paradis kommer att ha evigt liv precis som de elnars som dök upp på vår jord för så länge sedan.

Men misströsta inte, ifall du saknar äventyrslustan i dig och inte kommer ta dig till Elnars gömda paradis. Det sägs, att nu som då, vandrar elnars förklädda bland oss. För att se till så vi har det bra, för att utföra mirakel och för att finnas där i en svår tid. Det gäller bara att se det som ligger dolt.”

 

 

TILL ELNARS 

Visst finns elnars. De är människor som kommit från vår värld till Eya och det finns ett tiotal av dem i världen. Flytten mellan världar har gjort att de åldras mycket långsammare och läker snabbare. Dessutom behöver de äta mindre och blir snabbare utvilade. Deras moderna kunskaper har också hjälpt dem i det rykte de skapat. Men trots sina kunskaper så har de ändå färdats genom världar och det är inte alltid det enklaste att anpassa sig och överleva.

 

 

KLÄDER 

Eftersom elnars huvudsakliga uppgift är att smälta in, se Gargoner.

 

UTSEENDE 

Alla elnars har långa spetsiga öron.